•Inzameling Matrassen•Na Fir Bolg•Reservaties gemeentelijke sportaccommodatie•EHBO-kennis testen•Buurtfeesten op 9 juli•Vacature Kinderclub de Regenboog•Welzijnsschakel ‘t Kiertje

Inzameling Matrassen
Op 18 juni was de Burundese percussiegroep Bekribu te gast op onze jaarmarkt. De opbrengst van hun optredens gaat naar de bouw van een ziekenhuis ‘Kiyenzi’ in Bujumbura, Burundi. Het ziekenhuis telt 70 bedden en is nu klaar. Ze verzamelden al heel wat materiaal. Maar ze missen nog 15 matrassen en 1 onderzoekstafel.
 
Heeft u een matras (90*200) die kan dienen voor het Kiyenzi-ziekenhuis in Burundi? De matrassen kan u afleveren tijdens de openingsuren op het containerpark. We aanvaarden enkel matrassen in goede staat: droog, proper en zonder gaatjes. De goederen vertrekken eind juli per container vanuit Antwerpen.
 
 
Na Fir Bolg
Net als vorige jaren begint de zomervakantie met Na Fir Bolg! Van 1 tot 3 juli kan u terecht op het Sassenhout voor een weekend vol sfeer en muziek. Om eventuele overlast voor de buurt te beperken, zal het verkeer een plaatselijke omleiding volgen. De weg van het Achterste Sassenhout is enkel voor plaatselijk verkeer. Inwoners van Vorselaar krijgen korting op vertoon van hun identiteitskaart.
 
 
Reservaties gemeentelijke sportaccommodatie
Wie volgend seizoen (2011-2012) gebruik wil maken van de gemeentelijke sportaccommodatie, kan hiervoor nu reeds een aanvraag indienen. Inschrijvingsformulieren zijn te verkrijgen bij de gemeentelijke sportdienst en bij de zaalwachter van het sportcentrum. 
 
 
EHBO-kennis testen
Op de jaarmarkt kon iedereen in de stand van het Rode Kruis zijn of haar EHBO-kennis testen via een quiz. Elke deelnemer kreeg een prijs. De besten maakten kans op een handboek "HELP!".
 
De vrijwilligers van het Rode Kruis waren aangenaam verrast dat zoveel mensen een redelijk goede kennis van eerste hulp hebben. Ze willen iedereen bedanken voor hun interesse en deelname.
De winnaars zijn ondertussen bekend, namelijk:
- Michielsen Marijke
- Maeyninckx Suzan
- Van Looy Pol
Van harte proficiat!
 
 
Buurtfeesten op 9 juli
In 2009, het jaar van de cultuur in Vorselaar, werd voor het eerst ‘Cultuur in de Buurt’ georganiseerd.
 
Intussen hebben al 6 buurten gereageerd op de oproep. Zij organiseren samen een buurtfeest op zaterdag 9 juli. Ze krijgen hiervoor subsidies van Vlaanderen Feest. De gemeente zorgt ook voor kinderanimatie, een (muzikaal) optreden en logistieke steun.
 
We wensen de bewoners van Jantjesblok/Putakkerstraat, Sassenhout,  de buurt rond de Lepelstraat,  de buurt rondom de Fazantenlaan, Heikant/Kemphanen  en Kouwenberg veel feestplezier.
 
 
Vacatures Gemeente
De gemeente zoekt een poetsdame/poetsheer (vast contract, niveau E, 19/38). Interesse? Vandaag is de laatste dag waarop je kan solliciteren. De praktische proef is op 7 juli.
Studeer je dit jaar af in een sociale richting en heb je zin in een boeiende job? Kinderclub De Regenboog zoekt een begeleid(st)er (m/v) voor de buitenschoolse kinderopvang.
 
Welzijnsschakel ‘t Kiertje
In de maand juli is er geen ontmoeting van ’t Kiertje. In augustus vindt de ontmoetingsnamiddag plaats op 18 augustus van 13u30 tot 17u in het Buurthuis. Het thema is ‘Leven als God in Frankrijk’. We proeven kaas met brood.
 
Vanaf september komt ’t Kiertje twee keer per maand samen.